زمان مطالعه: 6 دقیقه
اتریوم کلاسیک (ETC) یک پلتفرم رمزارز توزیع شده مبتنی بر بلاکچین غیرمتمرکز منبع باز است که ازطریق قراردادهای هوشمند اجرا می شود. اتریوم کلاسیک در سال 2016 در نتیجه هک The DAO به وجود آمد. The DAO یک قرارداد هوشمند بود که روی بلاکچین اتریوم اجرا می شد. بلاکچین اصلی خود به دو قسمت تقسیم شد و اکثر کاربران هک را بازگردانده و وجوه هک شده را بازپس گرفتند.
این تقسیم شکاف های فلسفی را در جامعه اتریوم به وجود آورد. بر اساس این اصل که «کد قانون است»، تعداد کمی از توسعه دهندگان و ماینرها بر این باور بودند که سرمایه گذاران DAO باید عواقب سرمایه گذاری در یک پروژه معیوب را متحمل شوند. با این وجود، اکثر جامعه اتریوم تصمیم گرفتند که بلاکچین را به حالت اولیه خود بازگردانند و کمک مالی برای سرمایه گذاران DAO فراهم نمودند.
اتریوم یک پلتفرم بلاکچین مشابه با بیت کوین است که یک تفاوت کلیدی با آن دارد: علاوه بر ثبت تراکنش ها، همچنان می توان به عنوان یک کامپیوتر توزیع شده برای اجرای قراردادهای هوشمند خود اجراشونده از آن استفاده کرد.
اتریوم کلاسیک قراردادهای هوشمند را ازطریق ارائه مزایای حاکمیت غیرمتمرکز تسهیل می بخشد. به عبارت دیگر، قراردادها بدون دخالت شخص ثالث مانند یک وکیل اجرا می شوند. قراردادهای هوشمند مشابه بیانیه های شرطی هستند، به این معنی که اگر اقدامات موجود در قرارداد برآورده شوند، پارامترهای قرارداد تکمیل خواهند شد. اگر پارامترهای قرارداد برآورده نشده باشند، ممکن است جریمه، یک کارمزد بر اساس شرایط در نظر گرفته شود یا حتی کل قرارداد باطل گردد.
به عنوان مثال، در یک تراکنش معامله ملکی، اگر در قرارداد قید شده باشد که قرار است در تاریخ معینی واریز اول صورت گیرد و وجه مورد نظر دریافت نشده باشد، قرارداد می تواند باطل شود. قراردادهای هوشمند در یک لجر توزیع شده یا شبکه بلاکچین قرار می گیرند. یک لجر توزیع شده، لجری از تراکنش ها و قراردادهاست که به شیوه ای غیرمتمرکز در مکان های مختلف حفظ و نگهداری می شوند.
توافق بین خریدار و فروشنده به صورت خطوط کد در قراردادهای هوشمند نوشته می شود که بسته به شرایط قرارداد، خود اجراشونده است. در نتیجه، نیازی به نظارت یا سانسور خارجی توسط یک مرجع مرکزی وجود ندارد زیرا کد اجرای قرارداد را کنترل می کند.
اتریوم کلاسیک (ETC) را به سادگی و با امنیت کامل از طریق صرافی ارز دیجیتال اتراکس خریداری کنید!
اتراکس، با خدمات خودکار و پرداخت از طریق درگاه بانکی، بهترین جایی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال مختلف است. با سرعت بالا و امنیت فوقالعاده، معاملات خود را به سادگی انجام دهید. تنوع ارزها و سهولت در استفاده از اتراکس، تجربهای منحصر به فرد را برای شما به ارمغان میآورد.
با ملحق شدن به اتراکس، به دنیای جذاب ارزهای دیجیتال پا گذارید و از خدمات حرفهای این صرافی بهرهمند شوید. امروز به اتراکس بپیوندید و تجربه کار با یک صرافی مدرن و راحت را تجربه کنید. اتریوم کلاسیک (ETC) و دیگر ارزهای دیجیتال را با اطمینان خریداری کنید.
در ابتدا، بلاکچین اتریوم به عنوان یک شبکه واحد ایجاد شد که در آن تراکنش ها ازطریق استفاده از رمزارز اتر یا ETH تسهیل می شدند. شبکه جدید خیلی سریع به خاطر عرضه اولیه سکه محبوبیت پیدا کرد زیرا تیم های مختلفی برای راه اندازی توکن های خود از این پلتفرم استفاده می کردند.
یکی از موفق ترین عرضه های اولیه سکه، The DAO نام داشت که یک صندوق سرمایه گذاری غیرمتمرکز بود. در این صندوق سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در دارایی ها باید رای می دادند. The DAO خیلی سریع بیش از 11 میلیون اتر را از بیش از 18000 سرمایه گذار جمع آوری کرد. سپس، هکرهای ناشناسی یک باگ در قراردادهای هوشمند را کشف کردند که به آن ها اجازه داد تا حدود یک سوم اتر جمع آوری شده را خارج کنند.
به دلیل مقیاس این هک، بسیاری از سرمایه گذاران تصمیم گرفتند بلاکچین اتریوم را معکوس کنند تا سرمایه گذاران تحت تاثیر هک را نجات دهند، در حالی که برخی دیگر انجام این کار الگویی برای کمک های مالی آینده به وجود خواهد آورد. بعد از انجام یک نظرسنجی، 97% از جامعه به بازگرداندن وجوه از دست رفته ازطریق هارد فورک رای دادند.
در نتیجه، بلاکچین اتریوم به دو شبکه مجزا تقسیم شد. شبکه جدیدتر نام اتریوم را به ارث برد و از ETH یا اتر به عنوان رمزارز خود استفاده کرد. شبکه قدیمی تر با نام اتریوم کلاسیک شناخته می شود و از رمزارز ETC استفاده می کند.
اگرچه هم اتریوم و هم اتریوم کلاسیک قراردادهای هوشمند ارائه می دهند و بازار مشابه ای را دنبال می کنند، اما اتریوم محبوبیت بیشتری در این دو شبکه دارد. همچنین، ETH اتریوم از نظر ارزش بازار بعد از بیت کوین در جایگاه دوم در بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد.
محدودیت های بالقوه در مقیاس پذیری از نگرانی های اصلی سرمایه گذاران در اتریوم کلاسیک به شمار می آید. به طور معمول، شبکه می تواند 15 تراکنش را در ثانیه مدیریت کند، اما این عدد بسیار کمتر از شبکه های پرداخت مانند Visa است که به بیش از هزار تراکنش در ثانیه رسیدگی می کنند. اگرچه اتریوم کلاسیک بروزرسانی های نرم افزاری مختلفی را پشت سر گذاشته است، اما مقیاس پذیری سیستم های پرداخت آن همچنان یک چالش بزرگ در آینده هستند.
علاوه بر این، امنیت یک مشکل در قراردادهای هوشمند به حساب می آید؛ به خصوص که اتریوم کلاسیک قبلا تجربه هک و سرقت میلیون دلاری را داشته است. این نگرانی ها می توانند مانع از به کارگیری قراردادهای هوشمند از طریق اتریوم کلاسیک در معاملات عمده مالی و املاک شود.
قوانین و مقررات در بازار رمزارز همچنان در حال توسعه هستند. همین امر ممکن است نحوه عملکرد اتریوم کلاسیک و سایر شبکه ها را دستخوش تغییر کند. به عنوان مثال، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) اوراق بهادار اتریوم یا بیت کوین را به دلیل شبکه های غیرمتمرکز در نظر نمی گیرند.
بدون این که اوراق بهادار در نظر گرفته شوند، ممکن است برخی از رمزارزها برای قرار گرفتن در محصولات مالی مختلف که حاوی سبدی از اوراق بهادار، سهام و اوراق قرضه مانند وجوه قابل معامله در بورس و وجوه متقابل هستند، با چالش هایی مواجه شوند. در آینده پیش رو، عدم قطعیت همچنان پیرامون قوانین اتریوم کلاسیک و نیز شبکه های بلاکچین کمتر محبوب باقی خواهد ماند.
آینده اتریوم نسبت به اتریوم کلاسیک روشن تر است زیرا اتریوم از بین این دو شبکه قانونی تر در نظر گرفته می شود، به خصوص با توجه به نگرانی های امنیتی که در مورد اتریوم کلاسیک وجود دارد.
طی سال ها، سرمایه گذاران اعتماد خود را به ETC از دست داده اند که ناشی از هک های وارد بر سیستم است. این در حالی است که ETC می تواند کد و نرم افزار خود را بازتولید کند تا از هک های آینده جلوگیری به عمل آید. با این وجود، باید منتظر ماند که چگونه قراردادهای هوشمند در پروژه اتریوم کلاسیک توسعه خواهند یافت و آیا می توان از آن ها برای کاربردهای گسترده استفاده کرد یا خیر.
اگرچه اتریوم کلاسیک به عنوان یک دارایی دیجیتال که سرمایه گذاران آن را معامله می کنند باارزش است، اما ETH اتریوم قانونی تر در نظر گرفته می شود و کاربرد گسترده تری دارد. در اوایل سال 2021، بورس کالای شیکاگو (CME) معاملات فیوچرز (معاملات آتی) اتر را تایید کرد.
تنها اتر و بیت کوین برای انجام چنین تراکنش هایی تایید شده اند. معاملات فیوچرز قراردادهای مشتق بر اساس یک اوراق بهادار پایه با قیمت ثابت و تاریخ سررسید هستند. معاملات فیوچرز اتر به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا اتر را برای گمانه زنی معامله کنند، اما موقعیت برجسته ETH یا شاید رمزارزهای دیگر را محدود می کند.
ما می توانیم بررسی کنیم که چگونه جامعه سرمایه گذاری ETC را با ETH مقایسه می کند. این کار را با تحلیل مقدار سرمایه یا دلارهای سرمایه گذاری شده در هر دو ارز دیجیتال انجام می دهیم. با مقایسه ارزش بازار این دو ارز دیجیتال، ETH بدون شک برتری دارد. ارزش بازار یک ارز دیجیتال ازطریق حاصلضرب قیمت ارز دیجیتال، بر اساس یک ارز فیات مانند دلار آمریکا، در کوین ها یا توکن های موجود در حال گردش محاسبه می شود.
از زمان جدایش این دو شبکه، بروزرسانی ها و بهبودهای زیادی در پروژه اتریوم کلاسیک انجام شده است. هدف پروژه همچنان تبدیل شدن به یک شبکه پرداخت جهانی با استفاده از قراردادهای هوشمند است که می توانند بدون حاکمیت متمرکز عمل کنند.
همانند سایر ارزهای دیجیتال، اتریوم کلاسیک به احتمال زیاد به بقای خود به عنوان یک ذخیره ارزش دیجیتال ادامه خواهد داد. به عبارت دیگر، در عین حال که ارزش خود را حفظ می کند امکان خرید و فروش آن وجود دارد. ذخیره ارزش برای بازار کریپتو شامل توان خریدی است که خیلی سریع به پول نقد تبدیل می شود یا برای خرید یک دارایی دیگر مانند پول نقد به کار گرفته می شود.