بازار ارزهای دیجیتال در میان نوسانات ذاتی خود، با پیامدهای بسیار زیادی از طرف یک رکود اقتصادی، برای یک نبرد جدید آماده میشود. تعامل پیچیده بین الگوهای اقتصادی جهانی، استراتژیهای پولی و بخش دارایی دیجیتال تأثیر قابل توجهی بر اکوسیستم کریپتوکارنسیها دارد، و نمیتوان اثرات رکود اقتصادی را در زمان بحران مالی نادیده گرفت.
نقش بانک مرکزی و سیستم بانک مرکزی ایالات متحده، معروف به فدرال رزرو، نقشی بسیار مهمی در چشمانداز اقتصادی بر عهده میگیرد. سیاستهای پولی آن، بهویژه سیاستهای مربوط به نرخهای بهره، تأثیر قابلتوجهی بر اقتصاد و در نتیجه بازار کریپتوکارنسی دارد. ما در این مقاله از وبلاگ صرافی اتراکس به چگونگی اثرات رکود اقتصادی بر بازار کریپتوکارنسیها صحبت خواهیم کرد پس تا انتهای این مقاله کاربردی با ما همراه باشید.
چگونگی آغاز یک رکود اقتصادی
در زمان رکود اقتصادی، فدرال رزرو از لحاظ تاریخی کاهش نرخ بهره را بهعنوان ابزاری برای تقویت فعالیتهای اقتصادی از طریق تشویق استقراض و سرمایهگذاری انتخاب میکند. با این حال، عدم اطمینان پیرامون آغاز و مدت زمان رکود، اغلب چالشهایی را برای چنین سیاستهایی ایجاد میکند.
در طول دوره رکود بزرگ در سال 2009، اقتصاد ایالات متحده از پیامدهای شدید بحران وام مسکن ضربههای سنگینی خورد. فدرال رزرو با کاهش نرخ بهره واکنش نشان داد، در نتیجه مشکلات وام مسکن را کاهش داد و اقتصاد کلی را تحریک کرد. این سؤال ایحاد میشود: چنین استراتژیهایی چگونه میتوانند بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند؟
اثرات رکود اقتصادی بر بازار کریپتوکارنسی
تأثیر یک رکود بر ارزهای دیجیتال که اغلب بهعنوان «طلای دیجیتال» شناخته میشود، بهعنوان یک محافظ مهم در برابر بیثباتی در بازارهای مالی سنتی ظاهر شده است. در نتیجه، اثرات رکود اقتصادی بر بازار کریپتوکارنسیها علاقه و حدس و گمانهای زیادی را به دنبال دارد.
در یک رکود اقتصادی معمولی، قیمت داراییها کاهش مییابد، همانطور که در طول رکود بزرگ مشهود بود. با این حال، واکنش بازار کریپتو به چنین رکودی ممکن است به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و استقلال آن از سیستمهای مالی سنتی متفاوت باشد.
برخلاف داراییهای معمولی، ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین ممکن است یک راه سرمایهگذاری جایگزین در طول رکود ایجاد کنند. ویژگیهای غیرمتمرکز، بدون مرز و غیردولتی بودن بیتکوین آن را به یک منبع جذاب، با ارزش زیاد در زمانی که بازارهای سنتی با بحران روبرو شدهاند تبدیل میکند.
بهعنوان مثال، بیت کوین بهطور پراکنده یک همبستگی منفی با بازارهای سنتی نشان داده است، به این معنی که میتواند سطحی از تنوع را در طول رکود بازار ارائه دهد. با این وجود، توجه به این نکته مهم است که وضعیت ارزهای دیجیتال بهعنوان پناهگاههای امن سرمایهگذاری هنوز موضوع بحث بین کارشناسان است.
با شروع همهگیری COVID-19، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در کنار بازارهای سنتی کاهش قیمت قابل توجهی را تجربه کردند. این اتفاق تردیدهایی را در مورد قابل اعتماد بودن ارزهای دیجیتال بهعنوان داراییهای امن در زمان بحران ایجاد کرد.
استیبل کوین ها، که ارزهای دیجیتال متصل به داراییهای سنتی مانند دلار آمریکا هستند، میتوانند نقش مهمی در رکود ایفا کنند. این داراییهای دیجیتال برای حفظ ارزش پایدار طراحی شدهاند و آنها را به گزینهای فریبنده برای سرمایهگذارانی تبدیل میکند که به دنبال حفظ سرمایه خود در دورههای بحران و رکود اقتصادی هستند.
بهعنوان مثال، تتر (USDT) و USD Coin (USDC) دو استیبل کوین هستند که بهطور گسترده توسط دلار آمریکا پشتیبانی میشوند. این استیبل کوینها راهی را به سرمایهگذاران ارائه میدهند تا از نوسانات مرتبط با ارزهای دیجیتال سنتی جلوگیری کنند و در عین حال در معرض بازار داراییهای دیجیتال قرار بگیرند.
نرخ بهره و بازار ارزهای دیجیتال
نرخ بهره از طریق راههای مختلف بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارد. در یک محیط با نرخ بهره پایین، سرمایهگذاریهای سنتی مانند اوراق قرضه ممکن است بازده کمتری داشته باشند و به طور چشمگیری جذابیت داراییهای پرخطر مانند ارزهای دیجیتال را افزایش دهند.
برعکس، نرخهای بهره بالاتر میتواند هزینههای نرخ وام را افزایش دهد و منجر به کاهش نقدینگی در بازار کریپتو شود. هنگامی که گزینههای سرمایهگذاری ایمن و با بازده بالاتر در دسترس باشد، سرمایه گذاران ممکن است تمایل کمتری به قبول خطرات مرتبط با ارزهای دیجیتال داشته باشند.
بازار کریپتو به دقت تصمیمات فدرال رزرو در مورد نرخ بهره را رصد میکند. در کنار سایر عوامل، این تصمیمات به شکلگیری مسیر بازار کمک میکند.
رابطه معکوس بین نرخ بهره و سرمایهگذاری در داراییهای پرریسک در بازارهای سنتی قابل مشاهده است و به بازار کریپتو گسترش مییابد. زمانی که نرخ بهره پایین است، هزینههای وام کاهش مییابد و سرمایه گذاران برای خرید داراییهای پرریسکتر مانند ارزهای دیجیتال هجوم خواهند آورد.
برعکس، در زمان نرخهای بهره بالا، داراییهای مطمئنتری مانند اوراق قرضه به دلیل بازده تضمینشدهشان جذابتر میشوند. این موضوع به طور گسترده میتواند سرمایه گذاری در داراییهای پرخطرتر مانند ارزهای دیجیتال را کاهش دهد.
سوالات متداول
آیا تاکنون بیت کوین در دوران بحران مالی بوده است؟
خیر. زمانی که در سال 2008 رکود و بحران مالی بوجود آمد بیتکوین هنوز خلق نشده بود. ساتوشی ناکاماتو این ارزدیجیتال را در سال 2009 روانه بازار کرد.
در زمان رکود اقتصادی بیت کوین بخریم یا طلا؟
طلا بهعنوان یک دارایی سنتی در طول قرنها خود را بهعنوان یک دارایی امن ثابت کرده است. اما بیتکوین با وجود نوپا بودن عملکرد بسیار درخشانی در مقابل بحرانها از خود نشان داده است. برای تصمیمگیری در این مورد باید بررسیهای بیشتری انجام دهید.
در زمان رکود اقتصادی کدام رمزارز را خریداری کنم؟
زمانی که یک رکود اقتصادی رخ میدهد آشفتگی و بحران تمام بازارها را در برمیگیرد. بنابراین برای خرید یک ارز دیجیتال باید تمامی جوانب را بررسی کنید و از خرید رمزارزهای نوپا دوری کنید. برای خرید رمزارزهای معتبر و پایه میتوانید به پنل کاربری اتراکس مراجعه کرده و این داراییها را با کمترین کارمزد خریداری کنید.
آنچه در مقاله اثرات رکود اقتصادی بر بازار کریپتوکارنسی مطالعه کردیم…
زمانی که یک رکود اقتصادی شکل میگیرد داراییهای زیادی از جمله ارزهای ملی هر کشور یا بازار سهام وارد یک فاز نزولی ترسناک خواهند شد. و بانکهای زیادی نیز ورشکسته میشوند. در این میان نمیتوان از اثرات رکود اقتصادی بر بازار کریپتو نیز غافل ماند. این بازار برای اولین بار است با چنین اتفاقی روبرو شده است و نحوه واکنش نشان دادن آن نیاز به زمان بیشتری دارد.
اتراکس، بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی
اتراکس، به عنوان یک صرافی ارز دیجیتال معتبر در ایران، به واسطه ویژگیهای بینظیر خود، از جمله کیفپول اختصاصی، محیط امن برای تراکنشها، کارمزدهای رقابتی و پشتیبانی حرفهای و با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته و تأکید بر امنیت، به مشتریان خود اعتماد و اطمینان میدهد که داراییهایشان در یک محیط کاملاً امن نگهداری میشوند. تجربه ساده و سریع در انجام تراکنشها، به همراه پشتیبانی از بیش از 400 نوع رمزارز و رابط کاربری جذاب و آسان، اتراکس را به یکی از انتخابهای بیمانند در بازار رمزارز ایران تبدیل کرده است.